خانه / وبلاگ / چرا تنور های سنتی | مقایسه تنور سنتی و صنعتی

چرا تنور های سنتی | مقایسه تنور سنتی و صنعتی

بررسی تنور های سنتی و گلی را بررسی می کنیم . با گسترش صنعت و علم صنایع مختلف در جهت کارایی بهتر و بیشتر روز به روز گسترش یافتن و تغییر و تحولاتی داشتن ، گاهی این تغییرات  مثبت هستند و البته گاهی نیز این تغییرات اثرات منفی به همراه خود دارند یکی از این مسائل و موارد که در رابطه با کسب و کار ما نیز است و میخواهیم ان را بررسی کنیم مسئله تنورهای صنعتی است که البته مسئله مهمی است چون با نان سر و کار دارد و نان هم همیشه در سفره ما ایرانیان است و از این جهت اثر بسیار مهمی برای روی سلامت جامعه دارد و باید با دقت بررسی بشود .

تنور های سنتی و یا صنعتی

هرچند نمیتوان به صورت قطعی یک نظر داد و گفت که آیا تنور های صنعتی بهتر هستند و یا تنور های سنتی چون هر کدام از این تنورها ویژگی های خاص خود را دارند اما خب بر کسی پوشیده نیست که تنور های صنعتی اهنی کجا و تنور های گلی سنتی کجا ، قطعا آلودگی های شیمیایی تنورهای صنعتی را تنور های سنتی ندارند و میتوان نان با کیفیت بسیار بالاتری را از تنور های سنتی گرفت ، به علاوه یک حالت سنتی خاصی دارد که لذت استفاده و پختن نان در این نوع تنور ها را دو چندان میکند ، هرچند خب نوع صنعتی که در نانوایی ها هست شاید به گفته بعضی ها مزیت های خاص خودشان را هم داشته باشند ، اما آن چیزی که دیده میشود این است که مردم دارند به سمت تنور های سنتی می رود و در باغ ها و یا در منازل خود و در نانوایی ها از این تنور ها استفاده میکنند  و علت این امر هم این است که تنور های گلی هم نان بهتری در آنها میتوان پخت و هم اینکه پختن این نانها در این تنور ها لذت بالایی دارد

مقایسه تنور های سنتی و صنعتی
مقایسه تنور های سنتی و صنعتی

رشد تنور های سنتی

با وجود اینکه تنور های صنعتی تولید زیادی داشتن و گاهی حتی هزینه کم تری نسبت به تنور های گلی دارند اما آن چه مشخص است این است که تنور های گلی در حال حاضر به علت سنتی بودن و یک زیبایی خاص و هم چنین نان های بهتری که در این نوع پخته میشود ، در حال حاضر محبوبیت زیادی دارد و آن چه به عنوان تولید کننده و فروشنده این تنور های سنتی قابل مشاهده است برای ما این است که هرروز تعداد مشتری های این نوع از تنور ها بیشتر میشود ، و حتی در جامعه شهری علاوه بر نانوا ها ، باغ ها و حتی منازل شهری نیز خواستار این نوع میباشند

چرا تنور های سنتی

برای اینکه بگوییم چرا تنور های گلی شاید علت های مختلفی همراه هم باشند اما سعی میکنیم در این قسمت علل مهم آن را با هم بررسی کنیم و ببینیم واقعا چرا تنور های گلی انقدر مهم و کاربردی هستند

اول : تنور های گلی گاهی به خاطر سنتی بودن آن مورد توجه عده ای قرار میگیرد یعنی صرفا به خاطر سبک آن و مخصوصا برای افرادی که به وسایل سنتی و اداب و رسوم و موارد سنتی علاقه زیاد تری دارند ، این تنور ها جالب هستند

دوم  : مسئله دوم نوع نانی است که به وسیله تنور های گلی به دست می اید بسیار متفاوت است با نان هایی که در تنور های صنعتی پخته میشود و همین تفاوت باعث میشود عده ای به سمت تنور های گلی بروند و نان های پخته شده در تنور های گلی را بر تنور های صنعتی ترجیه بدهند

سوم : مسئله بعدی این است که تنور های گلی را میتوان با هیزم گرم نمود که این مسئله علاوه بر اینکه نان هایی بسیار عالی تحویل می دهد ، در مکان هایی که گاز نیست گزینه مناسبی هستند مثلا در باغ ها این نوع تنور ها کاربرد زیادی دارند و معمولا از سفارشات زیاد ما همین تنور ها برای باغ ها هستند که هم میتوان این تنور ها را در باغ با هیزم گرم نمود و هم میتوان با شعله گاز ها

چهارم : مسئله بعدی  در رابطه با تنور های سنتی مسئله طول عمر است ، هرچند تنور های  صنعتی فلزی باشند و انتظار برود مدت زمان بیشتری طول عمر داشته باشند اما نکته ای که اینجا میباشد این است که  در اثر گذر زمان دچار مشکلاتی از جمله زنگ زدگی و یا سایر موارد میشوند که این موارد را تنور های سنتی ندارند و تنور های گلی تولیدی ما اگر اصولی نصب شود تا سالها قابل استفاده هستند .

بررسی معایب تنور های گلی

اول : قابل حمل و نقل نبودن

شاید اولین مشکلی که به آن فکر کنین مسئله قابل حمل نبودن تنور های سنتی باشد ، اما خب این مسئله مسئله بسیار مهمی نیست چون ما در تولیدی خود این مشکل را با ساخت تنور های سنتی سیار حل نموده ایم که در قسمت فروشگاه ما میتوانید این نوع تنور های سیار سنتی را مشاهده نمایید ، تنور های سیار گلی که با سیار شدن آن ها قابل استفاده در هر جایی هستند و قابل حمل و نقل می باشند .

دوم : از نظر قیمت

هرچند این مسئله همیشگی نیست و با توجه به نوع تنور متفاوت است اما گاهی پیش می اید که هزینه خرید و نصب یک تنور گلی از تنور های صنعتی بیشتر میشود اما خب این مسئله را باید اینگونه بررسی کرد که طول عمرسنتی ها بسیار بیشتر است و به علاوه کیفیت نان و سلامت نان پخته شده بسیار بسیار متفاوت هستند با تنور های صنعتی و ضمن اینکه تنور های صنعتی مزیت های تنور های گلی را که اشاره کردیم ندارند

تنورهای صنعتی و یا سنتی هر کدام در جای مخصوص به خود ویژگی های خاص خود را دارند ، گاهی داشتن یک تنور سنتی زیبا کنار باغ واقعا حس خوش ایندی می دهد و زیبایی خاصی به آنجا میدهد و گاهی یک طعم دلپذیری به نانها میدهد و واقعا دل چسب و عالی میشود که ارزش دارد هرچقدر هم شده هزینه بکنید برای ان و خب گاهی تنور های صنعتی هر چقدر هم سریع بشود و هر چقدر هم به صرفه باشد اما انگار هیچ گاه نمیتواند به تنور های سنتی برسند با شکل و شمایل و زیبایی خاص خودشان .

درباره‌ی tanor

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *